Nieuws



00c. Gedichten rond de amberboom

Nieuws
00c. Gedichten rond de amberboom
     
     
   
Gedichten rond de amberboom...
Eigenlijk was het gewoon een soort herdenkingsbijeenkomst, vandaag, op 24 april, tussen 13.00 en 14.00 uur. En ja, die kun je moeilijk gezellig, interessant en leuk noemen. Hoe dan? Het klopte gewoon: de kinderen waren er, met de onderwijsmensen van basisschool De Zeewinde, de (trotse) ouders, nabestaanden (onder anderen van Cornelis Vijfvinkel), een veteraan/militair, de mensen van het Streekarchief, van het Comité '40-'45, de pers, de voorzitter van de HVWV, de mensen die een uur te vroeg kwamen, Jan (die het geluid verzorgde) en - niet te vergeten - burgemeester Peter Rehwinkel en wethouder Robert van der Kooi.

Maaike en de anderen
Alles werkte mee: de regen vertrok naar elders, de zon scheen en de buurman zette zijn zaagmachine een uur stil. Vier leerlingen lazen hun eigen gedicht voor, de burgemeester herinnerde ons eraan dat vrijheid een kostbaar bezit is en de kinderen deden mee aan een voorbeeldige onthulling van hun eigen 41 gedichten. Veel van die gedichten gaan over Maaike van Rietschoten. Wilt u meer over haar weten, kom dan naar de Dodenherdenking op 4 mei, om 20.00 uur op Maria Rust. Daar zal een familielid van Maaike spreken.

Samenwerking
Daarvoor en daarna kan iedereen de gedichten van de kinderen lezen. Ze blijven er het hele seizoen staan. Dank aan iedereen voor deze mooie middag en deze goede samenwerking. Het gebeurt niet vaak dat nuttige, ernstige zaken ook prettig zijn om mee te maken...
 

E A F B G G C D