NieuwsZ00 Bravenboercollectie | Kornelis Bravenboer 1896 - 1971

Archief
Z00 Bravenboercollectie | Kornelis Bravenboer 1896 - 1971

Veel foto's op deze website zijn afkomstig uit de collectie van Dorpsfotograaf Kornelis Bravenboer, geboren 02-04-1896 en overleden 30-05-1971. In 1941 gingen vrijwel alle Rockanjenaren bij hem op de foto t.b.v. het toen in te voeren persoonsbewijs. De (glas)negatieven van deze foto's zijn door Arie Bravenboer 1932 - 2014 geschonken aan de Historische Vereniging Westelijk Voorne.  Gezien de kwetsbaarheid van deze negatieven, is in 2019 door de Historische Vereniging besloten om de collectie over te dragen aan het Streekarchief Voorne - Putten te Brielle .

 

    Kornelis Bravenboer Arie Bravenboer

Helaas weten we van veel foto's niet wie er op staat. Daarom proberen we middels deze onbekendencollectie dit alsnog te achterhalen. Er is een onderverdeling gemaakt in mannen - vrouwen - groepen - mannelijke bewoners rusthuis Vredeheim - vrouwelijke bewoners rusthuis Vredeheim. Belangrijk is om te bedenken dat de getoonde personen in 1941 in Rockanje op de foto zijn gegaan, maar hoeven daar niet per se te wonen. 

Ziet u iemand waar u wat over weet, iedere opmerking kan helpen, stuur dan uw reactie via ons contactformulier. Graag met vermelding van het boek en fotonummer.

We proberen er ook via Facebook met behulp van uw hulp achter te komen. Help ook om de mannen en vrouwen op de foto's te herkennen. Of stuur de facebookpagina door naar uw vrienden. 
Ga naar: https://www.facebook.com/begraafplaatsmariarustrockanje
 


    Foto van onbekend meisje

Naar de foto's met onbekende personen:

Groepsfoto's

Mannen

Vrouwen

Mannelijke bewoners rusthuis Vredeheim

Vrouwelijke bewoners rusthuis Vredeheim
.

Pagina terug
E A F B G G C D