Algemeen

a. Activiteitenagenda 2019

Algemeen
a. Activiteitenagenda 2019


Aanwezigheid van de werkgroep

De werkgroep is in principe bij droog weer op dinsdagen vanaf april tot en met september aanwezig, om de graven te onderhouden en zeker zo belangrijk u te woord te staan. Of u nu alleen komt of als groep u bent van harte welkom.

Indien u er zeker van wilt zijn dat er leden van de werkgroep aanwezig zijn om u te ontvangen op Maria Rust, maak dan een afspraak via het contactformulier.

April:  2 - 9 - 16 - 23 - 30.
Mei:  7 - 14 - 21 - 28.
Juni:  4 - 11- 18 - 25.
Juli:  2 - 9 - 16 - 23 - 30.
Augustus:  6 - 13 - 20 - 27.
September:  3 - 10 - 17 - 24.
   
Activiteiten

Mei

zaterdag 4 mei: herdenking
oorlogsslachtoffers
Dit jaar organiseert het comité "Herdenking '40 - '45 Rockanje' weer een herdenkingsplechtigheid op Maria Rust. De herdenking zal bestaan uit het in acht nemen van twee minuten stilte bij het grafmonument en het ten gehore brengen van de 'Taptoe'. Nadere informatie volgt.

zaterdag 25 mei: weekend van de begraafplaats
In het weekend van de Begraafplaats is er op zaterdag 25 mei een Open Dag op de oude begraafplaats Maria Rust, aan de Zeeweg in Rockanje. Het thema van de dag is : Éen plek vol verhalen...'De leden van de werkgroep zullen u die dag een aantal van die verhalen graag vertellen. In het bijzonder van die mensen die in 2019 honderd jaar begraven liggen op Maria Rust, zoals Lena Schipper, Arentje Klok en Benjamin Marius Vlielander Hein. Op deze dag geven leden van de werkgroep Maria Rust rondleidingen en kunnen bezoekers informatie vragen over familieleden die op Maria Rust begraven liggen.

Juni

dinsdag 18 juni: open dag Maria Rust
Van 10.00 - 15.00 uur. Kom foto's brengen en halen. Naast de foto's die op de website staan beschikt de werkgroep over een groot bestand met foto's van Rockanjenaren. Nieuwsgierig of er foto's zijn van u familieleden. Kom kijken! breng dan alstublieft ook uw foto's van Rockanjenaren mee. Voor op de website en ons bestand. We kunnen de foto's meteen scannen, u hoeft ze dus niet achter te laten.

Juli

dinsdag 16 juli: open dag Maria Rust
Van 10.00 - 15.00 uur. We besteden extra aandacht aan alle personen die 100 jaar geleden in 1919 zijn overleden en op Maria Rust zijn begraven.
Maar de open dag is met name ook geschikt om meer te weten te komen over de op Maria Rust begraven personen. Ook kunnen we u helpen met genealogische vragen in het algemeen en ten aanzien van personen die in Rockanje zijn geboren of hebben geleefd in het bijzonder.
 

Augustus

dinsdag 20 augustus: open dag Maria Rust
Van 10.00 - 15.00 uur. De open dag is met name ook geschikt om meer te weten te komen over de op Maria Rust begraven personen. Ook kunnen we u helpen met genealogische vragen in het algemeen en ten aanzien van personen die in Rockanje zijn geboren of hebben geleefd in het bijzonder.

September

zaterdag 14 september: open monumentendag
Thema van de dag in 2019 is: plekken van plezier. Dit thema sluit niet erg aan bij de beleving van een begraafplaats. Daarom kiezen we voor onze Open Monumentendag voor de bijzondere band tussen Maria Rust en het Kuuroord Walesteijn, dat later is verbouwd tot Rusthuis Vredeheim. De band tussen rusthuis Vredeheim en Maria Rust is innig. Want veel personen die zijn overleden op Vredeheim zijn op Maria Rust begraven.

Programma:Pagina terug
E A F B G G C D